tiistai 8. maaliskuuta 2016

Zagorasta Merzougaan

8.3.2016
Tänään olikin huollolla ja kuskeilla aikainen herätys koska Riston ja Katjan sekä huollon piti startata kohti päivän pätkää jo 06.30 , sillä siirtymä oli n.50km ja tiedossa oli että matkalle osuu tietyömaa!! Niin todella osuikin, lähes 40 km hiekkatietä, varsinaisen uuden tien vieressä!! Voitte vain kuvitella millainen pölypilvi tiestä nousi melko tyyneen aamuun eikä auringon nousu helpottanut tilannetta yhtään!! Perillle ehdittiin hyvissä ajoin ja kota tankattiin sillä matkaa oli edessä n. 180 km , eikä välitankkauspaikkaa tiedossa, sekin tiedettiin että huolto ei ehtisi perille ennen kuskeja sillä autolla ajeltavaa olisi edessä 260km.

Huoltotoimenpiteiden jälkeen Risto ja Katja saatiin matkaan ajallaan ja kun Mikon ja Reijon lähtöaikaan ei ollut kuin vajaa tunti, odotettiin myös heidät lähtöpaikalle, molemmille tankit täyteen , Mikon naviin uudet patterit , ajolasien puhdistus ja näin prätkäpojat olivat valmiit päivän etapille.

Huoltoauton nokka kohti Merzougaa, tiet olivat yllättävän hyväkuntoisia joten matkanteko kävi suht joutuisasti!! Lähestyttäessä kaupunkia  alkoi tienvarret olla täynnä erilaisia mainoskylttejä, löytyy kameliratsastuskeskus, jopa useita , mönkijävuokraamoita ja kait maastoautonkin saa vuokrattua helposti. Aivan kaupungin rajalla Reijo ajoi meitä vastaan , oli menossa tankille joten päätimme suunnistaa hotellille sillä arvelimme muiden jo siellä odottavan!! Mikon sieltä löysimmekin mutta Kota puuttui rivistä, mikolta kuulimme että lämpöongelmat matkalla olivat hidastuttaneet kotatiimin matkantekoa!! Eipä aikaakaan kun Risto soitti maalista että , apuva, polttoaine aivan loppu, ehkä parikolme desiä enää tankkien pohjalla. Lähdimme viemään ensiapupolttoainetta jotta kota saatiin ajettua huoltoasemalle, siellä saimme myös kaikki kanisterit täyteen.

Suunta kohti hotellia, La Gazelle Bleue:ta, joka olikin hivenen erilainen , millaiseen suomipoika ja tyttö on tottunut,  koko hotelli on rakennettu savesta ja oljista "muuraamalla" ja on todella upean näköinen, ehkäpä paras hotelli tällä retkellä!!! Huonekin on huiman hieno!!
Päivällinen tarjoiltiin pöytään , alkuruokana paikallista keittoa ja pääruuaksi mureaa ja todella kypsää umpilihaa kera vihannesten, njaminam!!! Jälkiruaksi vielä tuoreita hedelmiä, banaaneja ja appelsiinejä!! Miksi näitä ei tuoda Suomeen, koska ne lähikaupasta Suomessa saatavat eivät maistu läheskään samoilta????

Kuskit jälleen briiffissä ja ilta pimenee , varsin navakka tuuli puhaltaa mutta tuskin sentään hiekkamyrskyksi intoutuu!! Maisemat ovat upeita, hotellin takapihalta alkavat punertavahiekkaiset dyynit ja koko tiimi innolla odottaa huomista päivää, myös Torstaina on luvassa kuskeille upeita kokemuksia dyne racen muodossa, mutta niistä kinkereistä lisää sitten myöhemmin.

Päätän raporttini täältä tähän.

kartsa 🙋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti