lauantai 27. helmikuuta 2016

Yhdessä päivässä Ruotsista Saksaan

Lauantai aamuna 27.2. herättiin Helsingborissa Horisont hotellissa. Maukkaan ja runsaan aamupalan jälkeen kerättiin kimpsut ja kampsut kasaan ja suunnattiin nokka kohti Malmötä. Aurinko paistoi ja toiveissa oli nähdä upeat juutinrauman sillan maisemat. Toisin kuitenkin kävi, sumu laskeutui sankkana ja näkyvyys oli olematon. Tanskan puolelle päästyämme pidimme melko pian ekan kahvipaussin. Kahvin ostaminen ei ollutkaan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Kahvikoneen käytön opastukseen tarvittiin oikein kahta työntekijää. No mutta  kahvi oli oikein muikeaa ja niin pääsimme eteenpäin kahvikiintiö täytettynä. Siitä sitten lähdimme suunnistamaan kohti Rodbyn satamaa. Matkalla poikettiin muutamassa pikkukylässä. Rodbyn satamaan saavuttuamme odotusaikaa ei ollut paljon ja laivaan meno sujui ongelmitta. Matka Rodbystä Puttgardeniin kesti n. 45 min. Näin näppärästi siirryimme Saksan mantereelle.

Puttgardenista lähdimme suuntaamaan kohti Lyybekiä ja Hampuria. Tavoitteena  päästä Hannoveriin asti. Jo alkumatkasta alkoi renkaista kuulua  fläpättävää ääntä, aivan kuin olisi rengas tyhjänä. Ei siinä auttanut kuin pysähtyä moottoritien laitaan tarkistamaan tilannetta. Onneksi renkaat olivat olivat ehjät ja matka pääsi jatkumaan. Ilmeisesti  tien kunto oli vaan niin huono ja se sai aikaan fläpättävän äänen. On ne Saksan tiet vaan valtavia , 4 kaistaa samaan suuntaan ja vauhti melkoinen.

Seuraava pikkuongelma oli shell-huoltamon löytyminen, nettiyhteyden kanssa kanssa oli ongelmia ja google maps ei antanut tarkkaa tietoa, joten tabletilla ei paikantaminen onnistunut. Lopulta kuitenkin huoltoasema oli aivan moottoritien laidassa ja auto saatiin tankattua. Siinä vaiheessa alkoi olla jo sellainen tunne , että untakin tarvitaan. Mistäpä löytää hotelli kun netti ei toimi? Tabletin sulkeminen ja uudelleen käynnistäminen sai onneksi netinkin pelittämään ja hotellikin löytyi helposti. Pikkukylästä,  Bispingenistä  
n. 100 km ennen Hannoveria , löytyi idyllinen pikkuhotelli König-Stube. Ravintolakin oli vielä auki ja saimme vatsamme täyteen. Siemailimme pari paikallista juomaa ennenkuin painuimme unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti